Overslaan en naar de inhoud gaan
Profielfoto
Image
025-Ruben Bril LegalbyLegal

Ruben Brill

Primaire functie
Interim Juridisch Adviseur
Profielfoto
Image
025-Ruben Bril LegalbyLegal
Profieltekst

Als specialist in bestuurs(proces)recht, juridische kwaliteitszorg en sociaal domein heb ik geleerd dat open en oprechte communicatie belangrijk is. Want dit draagt bij aan het wegnemen van onnodige ruis en creëren van draagvlak bij stakeholders. Juist door de decentralisaties van de afgelopen jaren is dat extra belangrijk, omdat de verwachtingen - over en weer - niet altijd op één lijn liggen. Door een ruime ervaring met advisering en vertegenwoordiging van management en bestuur heb ik ervaren dat naast de juridische werkelijkheid ook rekening gehouden moet worden met de maatschappelijke en politieke context. Dit doe ik door analytisch en doelgericht te werk te gaan, zonder daarbij de gevoeligheden op lokaal niveau uit het oog te verliezen. Mijn doel is daarbij het vinden van evenwicht.

 • Sectoren
  Overheid
 • Functies
  Juridisch Adviseur, Juridisch Medewerker, Jurist
 • Thema's
  Algemeen bestuursrecht, Bestuursprocesrecht, Juridische kwaliteitszorg, Sociaal domein
 • Werkniveau
  Medior

Opdrachten

Een professional heeft een diversiteit aan opdrachten. Om een beeld te geven, krijgt u een klein inkijkje.
 • Bedrijf
  Gemeente Zevenaar
  Functie
  Juridisch adviseur
  Omschrijving
  Binnen de afdeling Bedrijfsvoering als een van de juridisch adviseurs van het cluster Juridische Kwaliteitszorg verantwoordelijk voor de advisering aan het management, het bestuur en collega's van de andere afdelingen.
 • Bedrijf
  Gemeente 's-Hertogenbosch
  Functie
  Juridsch adviseur
  Omschrijving
  Stafjurist en procesvertegenwoordiger binnen het Sociaal Domein. Verantwoordelijk voor het coördineren van klachtbehandeling, advisering aan management en vertegenwoordiging van het bestuur in juridsche procedures.

Wil je kennismaken met Ruben of een van onze andere professionals?

tarief & beschikbaarheid