Overslaan en naar de inhoud gaan
Partnerlogo
Reijn logo

Reijn

Vakgebied
Onze partner voor HRM professionals
Partnerlogo
Reijn logo
Partnertekst

Als onderdeel van Driessen Groep heeft Reijn ruim 25 jaar ervaring op het gebied van HRM consultancy. Afhankelijk van jouw vraag (operationeel, tactisch of strategisch) kies je met Reijn samen voor een junior (Kleurgevers), medior, senior consultant of een team van consultants. Ook heeft Reijn een uitgebreid netwerk van zelfstandige HRM-professionals.

Paginasecties
Icon
Group 9
Titel
Thema's
Accordeon item
Tekst

Hoe gelukkig zijn medewerkers in de publieke sector? En hoe gelukkig zijn jouw medewerkers? Veel organisaties willen het werkgeluk in hun organisaties vergroten. De afdeling HRM is de motor om werkgeluk in de organisatie mogelijk te maken. De HRM consultants van Reijn helpen organisaties in de publieke sector hierbij. Met een gedegen aanpak en gebaseerd op (wetenschappelijk) onderzoek gaan we samen met je aan de slag met werkgeluk in jouw organisatie. Dit doen we door inzicht te bieden in de wijze waarop je HRM beleid bijdraagt aan werkgeluk in jouw organisatie, door te inspireren en door te coachen, kunnen wij op onze, pragmatische manier bijdragen aan het werkgeluk in jouw organisatie.

Tekst

De inwerkingtreding van de Wnra heeft er toe geleid dat organisaties een personeelshandboek hebben opgesteld, waarin de lokale regelingen zijn opgenomen en geactualiseerd. De consultants van Reijn hebben tientallen organisaties ondersteund bij omzetten van alle lokale regelingen van de CAR-UWO naar de cao Gemeenten of de cao SGO. Nu willen veel organisaties de volgende stap zetten. De stap naar een overzichtelijk en voor medewerkers goed leesbaar document. De HRM-consultants helpen je hier graag bij. Ben je benieuwd wat ze voor jouw organisatie kunnen betekenen of wil je een voorbeeldversie van een personeelshandboek ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tekst

Met strategische personeelsplanning krijg je de juiste mens op de juiste plek. Nu en in de toekomst. Kwalitatief en kwantitatief. Een investering in strategische personeelsplanning draagt bij aan de wendbaarheid van de organisatie in de toekomst. Vanuit Reijn sluiten wij graag aan op het ambitieniveau van de organisatie. Als je kiest voor samenwerking met Reijn, dan vervullen de SPP-specialisten van Reijn diverse rollen. Lees meer over ondersteuning bij strategische personeelsplanning.

Tekst

Het Nieuwe Werken is al niet meer zo nieuw. Maar de anderhalve-meter-samenleving zorgt voor hernieuwde aandacht voor dit thema. HRM speelt een belangrijke rol in het implementeren, optimaliseren of vernieuwen van deze manier van werken. Het Nieuwe Werken 1.5 noemen we het bij Reijn. Lees meer over ondersteuning bij Het Nieuwe Werken 1.5.

Tekst

Op 1 januari 2020 gaat de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in. Dit dwingt HRM om anders te kijken naar flexibele arbeid. Beleid rondom de inzet van flexibele en tijdelijke krachten is nodig om de flexibele schil te behouden. De HRM consultants van Reijn ondersteunen je hierbij met een beproefde aanpak. Door middel van een risicoanalyse brengen onze HRM consultants de huidige populatie vaste en tijdelijke/flexibele medewerkers, oproepkrachten, cao verschillen en beleid op flexibele arbeid in kaart. Op basis van deze risicoanalyse geven ze een afgewogen advies over het vormgeven van de flexschil onder de WAB. Als je dit nog wilt vertalen naar beleid, ondersteunen de HRM consultants van Reijn bij het formuleren en/of herzien van het HR beleid rondom de inzet van vaste versus tijdelijke en flexibele medewerkers.

Tekst

HRM speelt een centrale rol in het ontwikkelen van (jong) talent. Het opzetten van een talentenpool is voor de publieke sector een sterk wapen in de strijd om talent. De HRM-consultants van Reijn helpen je hierbij. Een talentenpool of traineeship is gericht op een specifiek domein of vakgebied, of meer algemeen op vaardigheden en competenties. Ontwikkeld voor hoogopgeleide professionals of specifieke specialisten. De HRM-consultants vertalen jouw behoeften naar een talentenpool op maat. Om een talentenpool te laten slagen, geloven wij in een aantal specifieke bouwstenen. Een zorgvuldig geselecteerde groep van kandidaten die klaar zijn om te starten, goed werkgeverschap, een uitgebalanceerd opleidings- en ontwikkelingsprogramma en ten slotte goede begeleiding.

Tekst

Het klassieke functioneringsgesprek en het beoordelen van medewerkers staan ter discussie. Veel HRM’ers onderzoeken de mogelijkheden van 360-graden feedback, real-time feedback of andere manieren om de gesprekkencyclus vorm te geven. Dit is een kans om met het nieuwe beoordelen een cultuur te creëren van continue feedback. Onze HRM-consultants gaan graag met je het gesprek aan en verkennen de mogelijkheden, passend bij jouw organisatie.

Tekst

Om als HRM afdeling in te spelen op ontwikkelingen wil je een goed functionerende personeels- en salarisadministratie. Veranderende systemen en wet- en regelgeving maken dit een proces dat continu in ontwikkeling is. Maar ook het actualiseren van arbeidsvoorwaarden is een terugkerend fenomeen in zowel het onderwijs, zorg & welzijn, cultuur als de overheid. Zo legt de Wet Normalisering Rechtspositie Ambtenaren (WNRA) een groot beslag op HRM-afdelingen in de overheid. En bij het actualiseren of harmoniseren van arbeidsvoorwaarden helpt een overzichtelijk stappenplan een organisatie snel verder naar een toekomstbestendig arbeidsvoorwaardenpakket. Onze HRM-consultants zijn direct inzetbaar om deze thema's onder controle te brengen of uw organisatie hierin tijdelijk te ondersteunen.

Tekst

Met de huidige arbeidsmarktvoorspellingen voor de publieke sector gaat recruitment & employer branding tot de belangrijkste onderwerpen voor HRM uitgroeien. Gelukkig is werken in de non-profit sector ongekend populair. Diverse onderzoeken wijzen dit uit. Toch hebben organisaties in de overheid, het onderwijs, zorg & welzijn en cultuur moeite om de juiste mensen te vinden, binden en boeien. Bouw een sterk werkgeversmerk luidt daarbij het devies. Maar ook job branding of sector, misschien zelfs regio branding, behoort tot de mogelijkheden. Zodra HRM zich ook bezighoudt met branding, profiteert de recruitment daar aanzienlijk van. Maar recruitment vraagt ook om een consistente aanpak. Waarbij de combinatie van digitaal en persoonlijk meer dan ooit een rol speelt. Onze HRM-consultants zijn zich hiervan bewust en ondersteunen je hier graag bij.

Tekst

Een ‘High Performance’-organisatie is een organisatie die vijf jaar lang significant betere resultaten behaalt dan vergelijkbare organisaties. Een goed presterende organisatie in de publieke sector behaalt betere resultaten en is een aantrekkelijk werkgeversmerk. Maar de ontwikkeling naar een HPO vraagt onderzoek, inzet en ontwikkeling op de verschillende onderdelen. In samenwerking met onze partner HPO Center hebben wij een tool ontwikkeld waarmee je snel zicht krijgt op de kwaliteiten van jouw organisatie. Zo werk je toe naar een High Performance Organisatie.

Wil je kennismaken met Reijn of van gedachten wisselen over HRM?

maak een afspraak